Продавець ТОВ "ТАНТАЛ" розвиває свій бізнес на Prom.ua 14 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
127 відгуків
ТАНТАЛ
+380 (99) 543-65-69
+380 (98) 672-21-58

Хімічна стійкість кріплення з нержавіючих сталей А2 і А4

Хімічна стійкість кріплення з нержавіючих сталей А2 і А4

Нержавіючі сталі для кріплення

Нержавіючий кріплення виготовляється європейськими виробниками, в переважній більшості випадків, з корозійно-стійких аустенітних нержавіючих сталей:

  • А2 (так звана «харчова нержавіюча сталь») – відповідає ряду нержавіючих сталей: 12Х18Н10, 08Х18Н10, 03Х18Н11 – вибираються європейським виробником на свій розсуд;
  • А4 (так звана «кислотостійка неіржавіюча сталь») – відповідає ряду нержавіючих сталей: 03Х17Н14М2, 03Х17Н14М3 – вибираються європейським виробником на свій розсуд.

Зведена таблиця стійкості до хімічної корозії кріплення з нержавіючих сталей А2 і А4 в різних агресивних середовищах

Умовні позначення в таблиці:

0 - кріплення стійкий (беручи до уваги наявність (L));
1 - невеликий вплив, кріплення придатний до обмеженого застосування в деяких областях;
2 - слабка опірність, кріплення допускається до застосування на нетривалий час при обов'язковому контролі;
3 - відсутність опірності - необхідно застосовувати кріплення з більш стійких сталей, сплавів;
(L) - небезпека точкової корозії кріплення, навіть у стійких класах.

Агресивне середовище Концентрація агресивного середовища Температура,°C Кріплення із сталі А2 Кріплення із сталі А4
Повітря 0 0
Стічна вода (зі слідами сірчаної кислоти) до 40° 0 0
Ацетон СН3СОСН3 концентрований 20° 0 0
Ацетилхлорид СН3COCl кипіння 1 0
Алюміній Al розплавлений при 750°   3 3
Хлорид алюмінію (L) AlCI3·6Н2O 5% 50° 2 1
Мурашина кислота HCOOH
 
10% 20° 0 0
15% 20° 0 0
100% 20° 0 0
Аміак 3 0 0
Хлорид амонію (L) 4Cl


 
10% кипіння 0 0
25% кипіння 1 1
50% кипіння 2 1
охолоджений розчин 20° 0 0
нагрітий розчин кипіння 2 1
Нашатирний спирт 4OH 10%
25%
50%
від 20° до кипіння

0

0
Перхлорат амонію (L) 4CIO4 10% від 20° до кипіння 0 0
Анілін C6Н72   20° 0 0
Яблучна кислота НООС-СН (ОН) -СН2-СООН до 50% 20° 0 0
Сидр 20° 0 0
Етиловий спирт C2Н5OH (етанол) концентрований 20° 0 0
Діетиловий ефір C4Н10O кипіння 0 0
Бензин концентрований 20° 0 0
Бензойна кислота C6Н5СООН концентрований 20° 0 0
Пиво 20° 0 0
Кров 0 0
Спирти 20° 0 0
Бром (L) від 20° до кипіння 3 3
Пахта 20° 0 0
Масляна кислота C4Н8O2 100% 20° 0 0
Хлор Cl газ 20° 0 0
Хлор Cl в сухому стані 20° 3 3
Хлор Cl у вологому стані (L) 100° 3 3
Хлорне вапно (L) Ca (ClO)2

 
суха 20° 0 0
волога 20° 1 1
відбілювач 25 г/л 20° 1 0
Хлороформ CHCL3 зневоднений 20° 0 0
Хлорна вода (L) 20° 1 1
Хлороводород газ (L) HCl

 
20° 1 1
50° 1 1
100° 2 1
400° 3 3
Оксид хрому (VI) CrO3 10% 20° 0 0
Оксид хрому (VI) CrO3 20% 20° 1 1
Залізисті чорнило (L) 20° 0 0
Фосфат заліза 98° 0 0
Нафтові масла 20° 0 0
Оцет спиртовий оцет 20° 0 0
Оцтова кислота СН3COOH 10% / 50% 20° 0 0
Заморожена оцтова кислота СН3COOH
 
100% 20° 0 0
100% кипіння 1 1
Оцтова кислота + перекис водню СН3COOH + Н2О2 50% 20° / 50° / 90° 0 0
Олеїнова кислота З17Н33COOH тиск 30 bar 150° 0 0
Олеїнова кислота З17Н33COOH зі слідами Н2SО4 нагрітий 2 1
М'ясо 0 0
Фтористоводнева кислота - фтороводород Н2F2 40% 20° 3 3
Фруктові соки і фруктові кислоти 20° 0 0
Овочі кипіння 0 0
Таніни 5% 20° 0 0
Гліцерин З3Н5 (OH)3 концентрований від 20° до кипіння 0 0
Сеча (L) 20° 0 0
Йод (L) 20° 1 0
Кава від 20° до кипіння 0 0
Сульфат калію K2SO4 10% 20° 0 0
Хлорид калію KCl від 20° до кипіння 0 0
Гексацианоферрат (III) калію (червона кров'яна сіль) K3(Fe[CN]6) 0 0 0
Гексацианоферрат (II) калію K4[Fe(CN)6], 3 H2O) від 20° до кипіння 0 0
Гідроксид калію KOH 50% 20° 0 0
Перманганат калію KMnO4 концентрований від 20° до кипіння 0 0
Хлорид кальцію (L) CaCI4,6H2O 20° 0 0
Гідроксид кальцію Ca (OH)3 (вапняне молоко) 20° 0 0
Вуглекислий газ CO2 нагріте стан 0 0
Вуглецевий тетрахлорид CCI4 зневоднений 20° 0 0
Царська горілка (L) HCl + HNО4 20° 3 3
Мідний купорос СиЅО4 · 5Н2O концентрований від 20° до кипіння 0 0
Клей містить кислоти) - кипіння 0 0
Лляне масло + 3% Н2ЅО4 при 20° і 200° 0 0
Гептагідрат сульфату магнію МдЅО4·7Н22O (англійська сіль) концентрований 20° 0 0
Метиловий спирт СН3OH (метанол) концентрований 20° 0 0
Молоко свіже / кисле до 70° 0 0
Молочна кислота CH3 COOH CHOH 1,5% і 80% 20° 0 0
Меланж (суміш сірчаної і азотної кислоти) 50% Н2ЅО4 + 50% HNО3 50° 0 0
75% Н2ЅО4 + 25% HNO3 50° 1 0
20% Н2ЅО4 + 15% HNО3 50° 0 0
70% Н2ЅО4 + 10% HNО3 50° 0 0
30% Н2ЅО4 + 5% HNО3 50° 0 0
Монохлоруксусная кислота (L) СН2ClCOOH 50% 20° 1 1
Хлорид натрію (L) NaCl (кухонна сіль) насичений розчин 20° 0 0
насичений розчин 100° 1 1

Натрієва сіль (L)
NaClО2

Гідроксид натрію (каустична сода або їдкий натр) NaOH

5% 20° 2 2
5% кипіння 3 2
25% 20° 0 0
50% кипіння 2 2
Гіпохлорит натрію (L) NaOCl - відбілювач 5% від 20° до кипіння 1 1
Карбонат натрію Na2CO3,10H2O 10% кипіння 0 0
Сульфат натрію Na2SO4,10H2O 20° 0 0
Новокаїн 20° 0 0
Фруктове пюре, містить SO2 0 0
Мастильні масла 20° 0 0
Рослинні олії 20° 0 0
Кислотні миючі засоби 95° 0 0
Пральний порошок від 20° до кипіння 0 0
Нафта 20° 0 0
Ортофосфорна кислота H3РО4 1% / 10% / 45% / 60% 20° 0 0
Проявник фотографічний 20° 0 0
Фіксаж (закріплювач) (L) 20° 0 0
Маринад 20° 0 0
Азотна кислота HNО3 7% / 10% / 25% / 37% / 50% 20° 0 0
Соляна кислота HCl 0,5% 20° 1 1
  кипіння 3 3
Розсіл квашення капусти (L) 2 1
Свинячий жир 20° 0 0
Рідке мило 20° 0 0
Сірка суха плавлення 130° 0 0
Сірковуглець CS2 20° 0 0
Сірчана кислота Н2ЅО4 1% 20° 1 0
  кипіння 1 1
2,5% 20° 1 0
  кипіння 2 2
5% 20° 1 0
  кипіння 3 2
7,5% 20° 1 0
  кипіння 2 2
10% 20° 2 1
20% 20° 1 1
80% 20° 1 1
  70° 3 2
98% 20° 0 0
концентрована 70° 2 2
Олеум (димляча сірчана кислота) Н2S2О7
 
20° 0 0
100° 1 0
Сірководень Н2S < 4% 20° 0 0
Сірчиста кислота Н2SПро3 насичена 20° 0 0
при тиску 4 бар 135° 1 0
при тиску 5-8 бар 160° 2 1
при тиску 10-20 бар 180-200° 2 1
Морська вода (L) 20° 0 0
Мило 20° 0 0
Гірчиця (L) 20° 0 0
Скипидар 20° 0 0
Водяний пар 400° 0 0
Водяний пар з ЅО2 1 0
Водяний пар з З2 0 0
Вино від 20° до підігрітого стану 0 0
Винна кислота 10% і 50% 20° 0 0
Лимонний сік 20° 0 0
Лимонна кислота З6Н8Про7 1% / 10% / 25% / 50% 20° 0 0
Цукровий розчин від 20° до кипіння 0 0

 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner